PKTN
O
P
U
K
N
I
T
E

koja je tvoja pukotina?

kontakt, tko sam

Prijateljstvo: obiteljski odjeci

Piše
Duška

U stvaranju, održavanju i prekidanju prijateljstava možemo prepoznati neke obrasce koje smo naučili u svojoj primarnoj obitelji. To je posebno važno za one koji imaju poteškoće u prijateljstvima - ili uopće nemaju prijatelje, ili ih teško pronalaze, ili teško održavaju prijateljske odnose.

kontakt, tko sam

Pripadanje: o prijateljstvu

Piše
Duška

Kako se povezujemo i pronalazimo prijatelje? Zašto su naši prijatelji baš ti koji jesu? Jesu li nam dojmovi o istom prijateljstvu slični? Usudimo li se pričati otvoreno i iskreno kada nam je prijateljski odnos narušen? Zašto pucaju prijateljstva i zašto to može biti jako bolno?

kolumna

Moramo samo umrijeti

Piše
Karla Perica

Uvijek si ubacujem previše loptica u dlanove dok nastojim žonglirati sve sfere života odjednom. Želim imati sve, želim u svemu sudjelovati podjednako dobro, no... Ne moram ja zapravo ništa.

No items found.
sex

Seksualni odgoj

Piše
mr. spec. Iva Žegura

"Seksualni odgoj je posljednji i, pored političkog obrazovanja, vjerojatno zadnji dodatak broju predmeta u suvremenom obrazovanju. Danas se uvelike, mada ne sasvim, svi slažu da seksualni odgoj treba postati školskim predmetom; međutim, postavlja se pitanje kako da se to provede.“ Ova dilema ostala je aktualna i danas u našem društvu, ali i u mnogim drugim zemljama zbog izrazite tabuiziranosti seksualnosti i svega što je s njome povezano u mnogim kulturama.

kolumna

Dovoljno sam mlada

Piše
Karla Perica

Lako mi je bilo kao djetetu fantazirati da ću do 25. proputovati svijet, završiti prekul faks i raditi neki opskurni dobro plaćeni posao na križanju forenzičarke i umjetnice. Nisam znala da je većina toga fikcija, da apsolutno svaka sitnica košta, i živaca i novca. Odjednom budeš izložen stvarnom svijetu, nespreman, zatečen i prestravljen.

rastem, volim

Ne ostavljaj se!

Piše
Josipa

Ako ćemo biti iskreni, većina nas ima bolji odnos prema sebi dok se život odvija baš onako kako smo si zamislili. Tada je nekako lakše ne zamjerati si ništa. Pravi je izazov ne odreći se sebe onda kada stvari ne ispadnu onako kako smo željeli. Kako tada ostati uz sebe?

razgovori

Antonio Peković: Spreman na pad

Piše
Judita

Iako bi trebao znati kako pasti, ne bi se trebao bojati - trebaš biti samo spreman.

kolumna

Ajde više!

Piše
Karla Perica

Tih sat vremena zajapurenosti i sve plićeg disanja pod maskom ukazalo mi je da gubim strpljenje, i to brzo. U svijetu u kojem je gotovo sve dostupno nadohvat prsta, naša sposobnost čekanja znatno se smanjuje.