PKTN
O
P
U
K
N
I
T
E

koja je tvoja pukotina?

volim, ranjivost, prekid

Volim te zauvijek: o prvim ljubavnim odnosima

Piše
Miranda

Prvi je ljubavni odnos ustvari mjesto potpune ranjivosti – biologija nas tjera na akciju i na otvaranje, što samo po sebi donosi i veliki rizik i strah (da ćemo biti odbačeni) i nadu (da ćemo biti prihvaćeni). Sve što tom iskustvu zaljubljivanja i prvih veza pripada može obilježiti naše kasnije odnose.

kontakt, prekid

Ghosting

Piše
Martina

Virtualni svijet. Platforme za upoznavanje, društvene mreže. Izmjenjivanje poruka, intenzivno, često jako brzo i vrlo intimno. Drugačije je. Tajnovitije. Za mnoge i sigurnije, barem prije prvog susreta uživo, ako se dogodi. Ili se dogodi ghosting. Netko naprosto nestane.

rastem

Rod: od neravnopravnosti do nasilja

Piše
Martina

Je li moguće da smo svi, i kolektivno i osobno, negdje duboko u sebi svjesni da nismo ravnopravni?

No items found.
osjećam

Abeceda emocija: ljubomora

Piše
Miranda

Ljubomora i zavist dolaze nam reći što to mi ustvari želimo i trebamo. Prava je istina da uglavnom želimo više ljubavi. Kako je dobiti?

tko sam, rastem

Ne, ne želim, neću: o osobnim granicama

Piše
Josipa

U našoj se kulturi često briga za sebe i postavljanje zdravih granica doživljava sebičnim ponašanjem pa nije neobično misliti kako nije u redu imati osobne granice ili malo znamo kako ih uopće izgraditi. 

tko sam, ranjivost, rastem

Najbolja verzija sebe?!

Piše
Duška

Možeš sve što hoćeš?! Nikad ne odustani?! Velik trud uvijek vodi do uspjeha?! Posebna si i unikatna u ovom svijetu?!

hrabrost, rastem

Novogodišnji željarij

Piše
Josipa

Otprilike 50% ljudi odluči iskoristiti priliku „nova godina - novi ja“. Misaonu listu odluka krenemo kreirati najčešće između prvog puštanja Marry Xmas na lokalnima radio stanicama i novogodišnjeg slavlja. Bilo bi dobro riješiti se vlastitih duhova. Opet. I ove godine.

samostalnost, tko sam

Doma za Božić

Piše
Miranda

Negdje sam već znala da je moj nedolazak obiteljski skandal par excellence, već s prelaskom kućnog praga osjetila sam da se o meni puno pričalo. Povrijedila sam sve usmene regule i zakučasta obiteljska pravila te započela život izvan blagdanskih zakona.