PKTN
O
P
U
K
N
I
T
E

koja je tvoja pukotina?

kolumna

Gdje da se napunim?

Piše
Karla Perica

Rekao mi je prijatelj kako svatko od nas ima pet novčića kada odemo na nekakav parti ili druženje. Ekstrovert će s druženja otići bogatiji za pet novčića, dok će introvert svih svojih pet novčića potrošiti. Pritom novčići predstavljaju energiju koja nam se ili puni ili crpi tijekom druženja. 

sex

Coming out - izlazak iz ormara

Piše
mr. spec. Iva Žegura

Jesam li gej? Jesam li biseksualna osoba? Jesam li transrodna osoba? Jesam li lezbijka? Želim biti ono što jesam u kontaktu s drugim osobama. Ne želim se više igrati skrivača. Želim osjetiti povezanost i bliskost s osobama do kojih mi je stalo.

Video priče, moje tijelo, hrabrost

Plesali smo s Helenom Kanini Kiiru

Piše
Judita

Helena je plesačica, montažerka i perfekcionistica u potrazi za bezuvjetnom ljubavi - prema sebi. Kaže da shvaća koliko je vrijedno to što joj je dopušteno biti ono što jest iako si malo ljudi to dopušta. Sada je u misiji pomaganja ljudima da pronađu slobodu - kroz ples. Završila je montažu na ADU, ali izgleda da mijenja profesiju. Nakon našeg druženja, otišla je na rezidenciju u Amsterdam u plesnu školu u kojoj pleše i predaje ples.

No items found.
kolumna

Dovoljno sam mlada

Piše
Karla Perica

Lako mi je bilo kao djetetu fantazirati da ću do 25. proputovati svijet, završiti prekul faks i raditi neki opskurni dobro plaćeni posao na križanju forenzičarke i umjetnice. Nisam znala da je većina toga fikcija, da apsolutno svaka sitnica košta, i živaca i novca. Odjednom budeš izložen stvarnom svijetu, nespreman, zatečen i prestravljen.

rastem, volim

Ne ostavljaj se!

Piše
Josipa

Ako ćemo biti iskreni, većina nas ima bolji odnos prema sebi dok se život odvija baš onako kako smo si zamislili. Tada je nekako lakše ne zamjerati si ništa. Pravi je izazov ne odreći se sebe onda kada stvari ne ispadnu onako kako smo željeli. Kako tada ostati uz sebe?

kolumna

Ajde više!

Piše
Karla Perica

Tih sat vremena zajapurenosti i sve plićeg disanja pod maskom ukazalo mi je da gubim strpljenje, i to brzo. U svijetu u kojem je gotovo sve dostupno nadohvat prsta, naša sposobnost čekanja znatno se smanjuje.

rastem, osjećam

Moć ranjivosti

Piše
Martina

Onaj osjećaj koji nas preplavi kada izađemo iz zone sigurnosti, kada se upustimo u neka nova iskustva kojih smo se do sada bojali i čije ishode ne možemo kontrolirati. Taj osjećaj nije ugodan, znam. I naša je prirodna reakcija izbjeći ga. No, znate što? Život je pun situacija ispunjenih neizvjesnošću.