PKTN
O
P
U
K
N
I
T
E
brinem, stresss, rastem

Neizvjesnost

koja je tvoja pukotina?

osjećam

Abeceda emocija: ljubomora

Piše

Ljubomora i zavist dolaze nam reći što to mi ustvari želimo i trebamo. Prava je istina da uglavnom želimo više ljubavi. Kako je dobiti?

tko sam, rastem

Ne, ne želim, neću: o osobnim granicama

Piše
Josipa

U našoj se kulturi često briga za sebe i postavljanje zdravih granica doživljava sebičnim ponašanjem pa nije neobično misliti kako nije u redu imati osobne granice ili malo znamo kako ih uopće izgraditi. 

tko sam, ranjivost, rastem

Najbolja verzija sebe?!

Piše
Duška

Možeš sve što hoćeš?! Nikad ne odustani?! Velik trud uvijek vodi do uspjeha?! Posebna si i unikatna u ovom svijetu?!

No items found.
kolumna

Parasocijalni odnosi – What's up, guys?

Piše
Karla Perica

Razinu slobodnog vremena procjenjujem po tjednima koji su prošli otkako sam zadnji put pogledala novi video svojih omiljenih youtubera. Kakvu ja to povezanost uopće mogu osjećati s nekim tko ne zna da postojim? I zašto me uopće briga što oni rade, misle i govore?

video priče

FIXER - 06 Razvod braka

Piše
Judita

Zašto je razvod toliko bolan? Kako ga preboljeti? Ako ne u brak, u što vjerovati? Čime se zapravo bave socijalni radnici? Mora li svaki razvod braka ostavljati dojam smaka svijeta ili nam se samo tako čini?

sex

Seksualna orijentacija

Piše
mr. spec. Iva Žegura

Svi imamo seksualnu orijentaciju i rodni identitet. Sve dok znanost služi tome da bismo razumjeli svijet oko nas, ona nam također svojim spoznajama omogućava prihvaćanje svijeta oko nas.

abeceda, rastem

Radovi u tijeku: biološka osnova adolescencije

Piše
Miha

Struka se davno maknula od razmišljanja kako je adolescencija razdoblje bure i oluje, no kao da i dalje svi jedva čekamo da "to" prođe. Još uvijek ne znamo cijeniti jedinstvenost ovog razvojnog razdoblja kada se stvara nacrt našega budućeg bivanja u ovome svijetu. Nemamo strpljenja.

kontakt, tko sam

Prijateljstvo: obiteljski odjeci

Piše
Duška

U stvaranju, održavanju i prekidanju prijateljstava možemo prepoznati neke obrasce koje smo naučili u svojoj primarnoj obitelji. To je posebno važno za one koji imaju poteškoće u prijateljstvima - ili uopće nemaju prijatelje, ili ih teško pronalaze, ili teško održavaju prijateljske odnose.