PKTN
O
P
U
K
N
I
T
E

koja je tvoja pukotina?

ranjivost

Žene: psihologija šutnje

Piše
Duška

Triger. Slabost, mučnina, vrtoglavica, gubitak daha, emocionalna bol, bol u utrobi, drhtanje... Osjećaj nelagode, neugode, srama, krivnje, povrijeđenosti, bespomoćnosti, jada, ljutnje... Ili ništa od toga – samo tupilo uslijed odvojenosti od sebe same. Osjećaj zapletenosti u mučni događaj iz kojeg je teško izaći sama. 

Prijavi se na pktn newsletter

Uspješno ste se prijavili na naš newsletter
Oops! Something went wrong while submitting the form.
abeceda, hrabrost

ODLUČIVANJE: strah od propuštanja

Piše
Martina

Oko 75% populacije mladih i 70% populacije odraslih osjeća strah da će nešto propustiti. To može značajno otežati proces donošenja odluka i voditi stalnom preispitivanju i nemiru oko odluka koje smo već donijeli. Kako strah od propuštanja staviti pod kontrolu?

abeceda, rastem

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Piše
Miranda

Naš se najveći smisao javlja upravo na raskrižju vlastite ugode i osiguravanja ugode drugima. Za većinu nas najveći je užitak činiti dobro drugima.

abeceda

KOMUNIKACIJA: kažemo li što nam smeta?

Piše
Duška

Omalovažavanje, ismijavanje i slični oblici povređivanja u svojim slabijim ili jačim varijantama dio su našeg svakodnevnog načina komuniciranja. Zbog toga ih često podrazumijevamo, ne primjećujemo ili ih uopće ne shvaćamo ozbiljno.

abeceda, budućnost

POSTAVLJANJE CILJEVA I PLANIRANJE

Piše
Josipa

Što je to što mi je u životu zaista važno, do čega mi je stalo? Da bismo uopće mogli odrediti svoje osobne ciljeve, prvo trebamo poznavati vlastite vrijednosti. 

abeceda, tko sam

AUTENTIČNOST: mjesto za mene

Piše
Miha

Nismo na ovome svijetu zato da ispunjavamo očekivanja drugih - pa ni vlastitih roditelja, nismo tu ni da im budemo smisao života, a ni da ih činimo sretnima. Svatko od nas ima neki jedinstveni potencijal i naš je zadatak da ga otkrijemo i živimo.