PKTN
O
P
U
K
N
I
T
E

koja je tvoja pukotina?

volim, ranjivost, prekid

Volim te zauvijek: o prvim ljubavnim odnosima

Piše
Miranda

Prvi je ljubavni odnos ustvari mjesto potpune ranjivosti – biologija nas tjera na akciju i na otvaranje, što samo po sebi donosi i veliki rizik i strah (da ćemo biti odbačeni) i nadu (da ćemo biti prihvaćeni). Sve što tom iskustvu zaljubljivanja i prvih veza pripada može obilježiti naše kasnije odnose.

kontakt, prekid

Ghosting

Piše
Martina

Virtualni svijet. Platforme za upoznavanje, društvene mreže. Izmjenjivanje poruka, intenzivno, često jako brzo i vrlo intimno. Drugačije je. Tajnovitije. Za mnoge i sigurnije, barem prije prvog susreta uživo, ako se dogodi. Ili se dogodi ghosting. Netko naprosto nestane.

rastem

Rod: od neravnopravnosti do nasilja

Piše
Martina

Je li moguće da smo svi, i kolektivno i osobno, negdje duboko u sebi svjesni da nismo ravnopravni?

No items found.
osjećam

FOMO!

Piše
Nika Keserović

Jedan od najvećih strahova koji osjećamo u adolescenciji jest da će ona proći, a da nećemo proživjeti sve što smo trebali. Što uopće "trebamo" proživjeti da bismo svoj život smatrali ispunjenim?

rastem

Život u trenutku?!

Piše
Miha

Je li moguće stalno živjeti ovdje i sada? Želim li stalno biti u sadašnjosti? Postoji li jedinstveno rješenje za življenje kvalitetnog života?

brinem

Neugodne misli: što ako?

Piše
Josipa

Jeste li znali da je tijekom prošle godine jedno od deset najpretraživanijih pitanja u Google tražilici u Hrvatskoj bilo – kako prestati misliti?

budućnost

Preživjeti gore od goreg

Piše
Miranda

Rat je bezuman dokaz propasti humanosti i empatije. Kakvo će biti to "sutra", to famozno "onda" koje čekamo da se konačno pojavi? Postoji li uopće?

rastem, hrabrost

O različitosti

Piše
Martina

Volim vjerovati da nemam predrasuda, da nisam sklona stereotipima i da ne diskriminiram. I onda se uhvatim da zapravo pomalo osuđujem neke ljude. Ili grupe ljudi. Ili da osjećam laganu nelagodu kada sam u kontaktu s njima. I nije mi lako to ovako javno napisati. Znamo Ii prihvaćati različitosti?