PKTN
O
P
U
K
N
I
T
E

Fragmenti odrastanja

PKTN, sretan 1. rođendan!

925STUDIO

Prošlu smo subotu, 23. listopada, izuzetno lijepo obilježili prvu godinu postojanja naše platforme PKTN. U goste smo pozvali šest jedinstvenih sjajnih mladih ljudi povezanih odgovornim korištenjem društvenih mreža kao kanala za promoviranje važnosti mentalnog zdravlja, zdravih navika i dobrih vrijednosti. 

U programu PKTN out NOW, čiji je središnji dio bio razgovor, uz moderiranje člana PKTN tima Adriana Pezdirca, šest je osoba otvoreno progovorilo o svom odrastanju: influencerica i body positivity aktivistkinja Pamela Perkić, influencerica, model i aktivistkinja koja ukazuje na važnost mentalnog zdravlja Karla Zelić aka Superbabekillah, poznati domaći YouTuber i influencer Marko Vuletić, glumac, promicatelj sporta i zdravih navika Marko Braić, PKTN kolumnistica i studentica Karla Perica te jedan od protagonista serijala PKTN evanđelisti Igor Zdjelarević Iggy

Ispričali su nam svoje priče izdvajajući teme, situacije, probleme i rješenja koji su obilježili njihovo odrastanje. Dotaknuli su se svojeg školovanja i pritiska koje ono donosi, odabira i pronalaska svojeg zanimanja i u kojoj ih mjeri ono danas određuje, prava da uzmemo gap year, pripadanja vršnjačkom društvu, uklapanja, odbacivanja, odnosa s bliskim ljudima, stručne podrške koja im je trebala, podrške koju su pronašli i koja im je pomogla da riješe svoje probleme. Govorili su i o društvenim mrežama i odgovornosti koju imamo kada ih koristimo u promicanju određenih vrijednosti, o brizi za sebe, odnosu prema sebi i svojem izgledu, o body positivity pokretu, o nošenju s anksioznošću s kojom se svi danas borimo, o tome kako biti dio zajednice i društva, kako pripadati negdje, a ostati vjeran sebi i o mnogim drugim temama i isječcima iz života.   

Kraj razgovora svojim je komentarima podržao PKTN tim psihoterapeuta i stalnih autora: Miranda Novak, Dušanka Kosanović, Martina Ferić i Mihael Kozina.

Snimku razgovora možete pronaći OVDJE. 

Hvala svima na dolasku i praćenju, veselimo se novim PKTN susretima!  


Prijavi se na pktn newsletter

Uspješno ste se prijavili na naš newsletter
Oops! Something went wrong while submitting the form.
nastavi čitati

Brucoši, sretno!

Miranda
Profa, psihoterapeutkinja, obožava istraživanja
rastem, hrabrost