PKTN
O
P
U
K
N
I
T
E

Fragmenti odrastanja

PKTN, sretan 1. rođendan!

925STUDIO

Prošlu smo subotu, 23. listopada, izuzetno lijepo obilježili prvu godinu postojanja naše platforme PKTN. U goste smo pozvali šest jedinstvenih sjajnih mladih ljudi povezanih odgovornim korištenjem društvenih mreža kao kanala za promoviranje važnosti mentalnog zdravlja, zdravih navika i dobrih vrijednosti. 

U programu PKTN out NOW, čiji je središnji dio bio razgovor, uz moderiranje člana PKTN tima Adriana Pezdirca, šest je osoba otvoreno progovorilo o svom odrastanju: influencerica i body positivity aktivistkinja Pamela Perkić, influencerica, model i aktivistkinja koja ukazuje na važnost mentalnog zdravlja Karla Zelić aka Superbabekillah, poznati domaći YouTuber i influencer Marko Vuletić, glumac, promicatelj sporta i zdravih navika Marko Braić, PKTN kolumnistica i studentica Karla Perica te jedan od protagonista serijala PKTN evanđelisti Igor Zdjelarević Iggy

Ispričali su nam svoje priče izdvajajući teme, situacije, probleme i rješenja koji su obilježili njihovo odrastanje. Dotaknuli su se svojeg školovanja i pritiska koje ono donosi, odabira i pronalaska svojeg zanimanja i u kojoj ih mjeri ono danas određuje, prava da uzmemo gap year, pripadanja vršnjačkom društvu, uklapanja, odbacivanja, odnosa s bliskim ljudima, stručne podrške koja im je trebala, podrške koju su pronašli i koja im je pomogla da riješe svoje probleme. Govorili su i o društvenim mrežama i odgovornosti koju imamo kada ih koristimo u promicanju određenih vrijednosti, o brizi za sebe, odnosu prema sebi i svojem izgledu, o body positivity pokretu, o nošenju s anksioznošću s kojom se svi danas borimo, o tome kako biti dio zajednice i društva, kako pripadati negdje, a ostati vjeran sebi i o mnogim drugim temama i isječcima iz života.   

Kraj razgovora svojim je komentarima podržao PKTN tim psihoterapeuta i stalnih autora: Miranda Novak, Dušanka Kosanović, Martina Ferić i Mihael Kozina.

Snimku razgovora možete pronaći OVDJE. 

Hvala svima na dolasku i praćenju, veselimo se novim PKTN susretima!  


Prijavi se na pktn newsletter

Uspješno ste se prijavili na naš newsletter
Oops! Something went wrong while submitting the form.
nastavi čitati
ranjivost