PKTN
O
P
U
K
N
I
T
E

koja je tvoja pukotina?

tko sam, rastem

Biti svoj – o vjerovanjima i utjecajima

Piše
Martina

Poznajemo li se? Znamo li tko smo? Što možemo, volimo, želimo? S kime nam je ugodno, tko nam pruža podršku? I što nam pruža podršku? Tko nas prihvaća ovakve kakvi jesmo i s kime se ne moramo truditi biti drugačiji da bismo bili prihvaćeni? Znamo li što nam je važno, koje vrijednosti zastupamo i koje živimo? Onako, za stvarno.

kolumna

Čeznem za drugima

Piše
Karla Perica

Nisam upoznala nikog novog predugo, možda i dulje od godine dana, pa su se razine socijalne anksioznosti povisile. I iskreno, sram me ovako priznati koliko sam se mučila ući u razgovor i koliko zapravo čeznem za drugima, ali mislim da nam stvarno više ne trebaju filteri za usamljenost.

Video priče

FIXER - 04

Piše
Judita

Zaboravimo li ikada kako su nam se i zašto rugali u školi? Trebamo li na psihoterapiju krenuti mi ili naš bully?

u fokusu: moje tijelo

kolumna

♡ HVALA ♡ Prakticiranje zahvalnosti

Piše
Karla Perica

Lagan nas je pristup tuđim životima učinio nešto svjesnijima svega onoga što drugi imaju, a mi nemamo, samim nas time čineći nezadovoljnijima nego ikada prije. Prije nije bilo ovako lako zaviriti u tuđe dnevne sobe, ogledala i novčanike. Potreban je samo klik za savršen život, jedino što nije naš.

video priče

FIXER - 03

Piše
Judita

Volimo li se? Zašto je tako teško voljeti sebe? Je li to povezano s tuđim očekivanjima? Ili s našom vječnom usamljenošću?

volim, moje tijelo, rastem

Seks - sa sobom!

Piše
Tanja Jurin

O seksualnom se užitku ne govori, prati ga vrlo često neki sram ili krivnja, izgovaraju se zabrane, šalju se dvosmislene poruke, stavljaju se ograničenja za samo određene načine, s pravim osobama u pravo vrijeme. Mladima se o seksu u pravilu priča samo iz perspektive opasnosti zbog negativnih posljedica. Tako ne treba biti.

budućnost

99,5 godina jaza - o rodnoj (ne) ravnopravnosti

Piše
Martina

Dan žena… Imamo li iste prilike kao muškarci?

hrabrost, moje tijelo

Dan žena - zašto šutimo?

Piše
Duška

Sjetimo se da neke hrabre žene tijekom povijesti nisu šutjele pred autoritetima – i izborile su mnoga prava koje žene do tada nisu imale. Danas ih olako shvaćamo, no za ta postignuća izlagale su se opasnosti i prijetnjama. I danas je za bolji položaj žena u društvu bitno izložiti se i pomicati spomenute prepreke.